Groepsfoto

Een groepsfoto is nog steeds een onmisbaar onderdeel om een gedenkwaardig moment vast te leggen.

Werkwijze groepsfoto

Groepsfoto familie buitenIn overleg wordt een locatie gekozen. Dat kan mijn studio in Amsterdam Nieuw-West zijn, of een leuke binnen- of buitenlocatie. Daarvan zijn er in Amsterdam natuurlijk meer dan genoeg te vinden!

Bij de keuze van een buitenlocatie is het wenselijk een slecht weer alternatief achter de hand te hebben, zeker wanneer het lastig is om de hele groep bij elkaar te krijgen.

Afhankelijk van de grootte van de groep wordt er in korte tijd een groot aantal foto’s gemaakt. Hoe meer mensen op de foto, hoe meer foto’s er nodig zijn om uiteindelijk die ene leuke groepsfoto te vinden waar iedereen leuk op staat.

Het is soms lastig om jonge kinderen in de lens te laten kijken. Overweeg een vertrouwd iemand mee te nemen (die zelf niet op de foto komt), om de aandacht van uw kindje vast te houden. Neem vooral een paar favoriete speeltjes mee!

Instrueer iedereen vooraf goed dat ze tijdens de fotografie CONTINU alleen maar op de fotograaf moeten letten. Vaak ontstaat een vrolijke sfeer en gaan mensen elkaar aankijken, waardoor er weer een foto mislukt! Zeker voor kleine kinderen is dit vervelend, omdat ze het flitslicht niet zo prettig vinden.

Als de groepsfoto is gemaakt, is het ook nog mogelijk individuele portretten te maken. Als u hier gebruik van wilt maken, geef dat dan a.u.b. aan tijdens de prijsaanvraag.

De studio beschikt over een kleine kleedruimte met spiegel. Hier kunt u zich voorbereiden op de fotografie. De achtergrond is in principe wit. In overleg kan ook voor een andere achtergrond gekozen worden. Of met Photoshop kan later een leuke achtergrond toegevoegd worden.

Leveringsomvang groepsfoto

De fotograaf maakt na afloop van de fotoshoot een selectie. Alle onbruikbare foto’s (omdat bijvoorbeeld iemand de ogen dicht heeft, of afgeleid is en niet in de camera kijkt) worden verwijderd. In onderling overleg bepalen we hoe streng de selectie is. Sommige mensen vinden het leuk om alle foto’s te ontvangen en anderen vinden het juist fijn om een kleine selectie te ontvangen. Alle geleverde groepsfoto’s zijn (indien nodig) bijgewerkt qua belichting, contrast, kleurbalans en uitsnede. Desgewenst kan (tegen meerprijs) met Photoshop nog geretoucheerd worden.

U ontvangt de groepsfoto’s in hoge resolutie zodat u zelf afdrukken te bestellen. Hiermee bespaart u aanzlenlijk op de kosten van het bestellen van afdrukken, zeker wanneer u de foto’s in groot formaat wilt hebben. De meeste fotografen leveren u slechts een lage resolutie bestand, zodat u gedwongen wordt om bij de fotograaf (dure) nabestellingen te plaatsen.

Wilt u toch alle zorgen over het afdrukken uit handen geven? Dat is geen enkel probleem. Voor een scherp tarief kunt u bij Erik Verheggen Fotografie ook uw afdrukken bestellen en krijgt daarbij professioneel advies, zodat uw foto’s optimaal tot hun recht komen.

Iedere opdracht is maatwerk. Aarzel daarom niet om contact op te nemen voor een prijsopgave op maat!