Reacties

Images tagged "industrie" — Geen reacties

 1. Ik ben beginnend amateurfotograaf, ik liet mijn oog vallen op CANON EOS 1300D een fotoshop in Gent raadde mij dit ten stelligste af,lens 18×55 zou speelgoed zijn

  Er werd mij een FUJI XT20 aangeraden, prijskaartje 1199 euro

  Nu weet ik het echt niet meer
  Wie helpt ?

  • Beste Marie,
   Een advies op maat kan ik je niet geven. Voor iedere fotograaf is er weer een andere camera die het meest geschikt is. Als je begint, zou ik zeker niet meer dan 500 euro uitgeven. Eerst maar eens kijken of je het echt leuk vindt om met zo’n grote camera rond te lopen die zoveel knopjes en instelmogelijkheden heeft. En ga je al die mogelijkheden in de praktijk ook echt gebruiken?
   En kijk vooral op http://www.dpreview.com naar de tests.
   Succes!
   Erik Verheggen

 2. Jaren geleden kocht ik de Canon Coolpix p80, omdat deze ook groothoek opnames kan maken en omdat ik niet van veel knopjes en instellingen houd. Na jaren in de kast gelegen te hebben ben ik nu aan het fotograferen, maar ik merk dat alle binnen/portret foto’s korrelig zijn.

  Ik zou graag een advies willen voor nieuwe camera die makkelijk te bedienen is en mooie binnenfoto’s maakt, zonder moeilijke instellingen. Liefst niet boven de €400. Alvast dank!

  • Beste Anja,
   Als fotograaf ben ik niet bezig met het bijhouden van alle ontwikkelingen op het gebied van camera’s voor hobby-gebruik. Op http://www.dpreview.com staan diverse lijsten van beste camera’s voor diverse toepassingen. En de grotere camerawinkels kunnen ook persoonlijk advies geven.
   Maar als eerste zou ik kijken of de camera niet per ongeluk op een hoge ISO-waarde is ingesteld. Bij een ISO-waarde t/m 400 zou het beeld zeker niet korrelig mogen zijn.
   Succes!

 3. ik overweeg een toestel aan te schaffen om sportopnamen te maken ( motorcross) ben beginnend, dus liefst geen ingewikkeld toestel, welk is het beste instapmodel? mvg, Chris

  • Om sportopnamen te maken, is het belangrijk dat de camera een hele snelle autofocus heeft (automatisch scherpstellen) en dat je handmatig de sluitertijd kunt instellen. Op http://www.dpreview.com kun je van heel veel camera’s reviews lezen en deze selectiecriteria hanteren. Ik zou voor een spiegelreflexcamera gaan, omdat je daarvoor voor een redelijke prijs ook een telelens kunt kopen. En ook deze lens moet weer een goede en snelle autofocus hebben. Juist in het geval van sportfotografie zul je snel tegen de beperkingen van goedkopere spullen aanlopen.
   Een derde punt is het aantal frames per second. Hoe meer foto’s je per seconde kunt maken, hoe meer kans dat er een goede tussen zit.
   Wellicht is het een idee om een gebruikte camera te kopen. Succes!

  • Bij fotografie voor webshops is de camera vaak niet de zwakste schakel. Het gaat om het totaal van belichting, achtergrond, camera, styling en nabewerking. Alle vijf deze schakels dienen op orde te zijn.
   Twee belangrijke criteria voor het kiezen van de camera zijn de beeldkwaliteit (scherpte) en de mogelijkheid om in RAW te fotograferen (t.b.v. nabewerking). Vergelijk de testen op sites als http://www.dpreview.com om te zien welke camera op dit moment het beste presteert qua beeldkwaliteit, passend binnen uw budget.
   Vanwege de dieptescherpte is het gebruiksvriendelijker om met een camera met een kleinere sensor te werken (een zogenaamde crop sensor). Deze is te vinden in in compactcamera’s, systeemcamera’s en de spiegelreflexen voor hobbygebruik.
   Maar vergeet vooral de andere 4 factoren ook niet om tot goede foto’s voor de webshop te komen. Succes!

 4. Beste,
  Ik hou van de natuur en foto’s trekken.
  Ik zoek naar een camera waarmee ik mooie foto’s kan trekken. Nu trek ik foto’s met mijn gsm (geen goede kwaliteit). Dus ik zoek naar een goede camera. Alleen weet ik totaal niet welke camera voor mij het beste is want ik weet niets over camera’s. Kun je mij helpen?
  Alvast bedankt!