Bij een goed persbericht hoort een goede persfoto waarmee uw persmoment voor nu en de eeuwigheid goed wordt vastgelegd!

FNV

FNV heeft mij een aantal keren gevraagd acties bij Schiphol vast te leggen. Een goede collectie persfoto’s zorgt er voor dat je weer een tijd vooruit kunt bij het verspreiden van persberichten.

persfoto

bron: HCnieuws

ANWB

Jaarlijks biedt de ANWB een vakantiecheck aan op parkeerplaats Hazeldonk. De foto’s die ik in 2022 maakte, zijn prima te gebruiken om het evenement in 2023 opnieuw aan te kondigen.

persfoto ANWB vakantiecheck - foto: Erik Verheggen

bron: ANWB

PostNL

December is de drukste maand van het jaar voor PostNL. Dan worden op diverse locaties tijdelijke pakketpunten geopend. En daar hoort natuurlijk een persbericht met persfoto bij.

persfoto: PostNL tijdelijk pakketpunt

PostNL geeft op deze manier een duidelijke boodschap tijdens coming out day.

persfoto: PostNL regenboogbus

In 2020 werd in Zaanstad de eerste paal geslagen voor nieuwbouw van een sorteercentrum. Vanwege de coronamaatregelen deze keer geen handenschudfoto.

persfoto: slaan eerste paal

 

Wat maakt een persfoto anders dan een gewone foto?

Bij een persfoto in opdracht is er één duidelijke boodschap die overgebracht moet worden. Anders dan een fotojournalist die zelf nieuws komt halen, bespreek ik van te voren met opdrachtgever wat de boodschap is. Vaak is het persbericht al geschreven, dus is het duidelijk wat de bedoeling is.

Snelheid is heel belangrijk. De opdrachtgever wil zo snel mogelijk na het persmoment het persbericht met foto(s) verspreiden. Desgewenst selecteer en bewerk ik de foto’s direct na afloop en stuur ze direct door. Binnen no time kunnen de foto’s op social media geplaatst worden.

Bij een gewone fotografieopdracht maak ik in overleg veel foto’s en lever een uitgebreide, compleet nabewerkte selectie van foto’s. Het kan enkele dagen duren voor de foto’s geleverd worden.
Voor een persfoto-opdracht maak ik zo snel mogelijk de gewenste foto’s. Wanneer ik zeker weet voldoende materiaal te hebben, ga ik gelijk aan de slag met de nabewerking om het overeengekomen aantal foto’s snel te leveren.

 

Snel een persfoto nodig?

Heb je snel een persfoto nodig, pak dan nu de telefoon!